- 1 Mikroplastik w pokarmie dla niemowląt (35 opinii)
- 2 Rodzic po usłyszeniu diagnozy jest w rozsypce. Wsparciem onkosegregator (5 opinii)
- 3 Apteka wróci do gdyńskiej dzielnicy (76 opinii)
- 4 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 5 Nowy rektor GUMed wybrany (99 opinii)
- 6 Krztusiec bije rekordy w kwietniu (125 opinii)
Warsztaty zdrowego gotowania pod okiem szefa kuchni
Gotować zdrowo i dietetycznie ciesząc się jednocześnie wykwintnym smakiem swoich potraw - czy to w ogóle możliwe? Będzie się można o tym przekonać w piątek 28 maja w Restauracji Autorskiej Pasjami...".
Dietetyczna kuchnia to nie tylko płatki, surowe warzywa, wcale nie musi być też nudna czy pozbawiona smaku. Wbrew powszechnej opinii, można gotować lekkie i odżywcze posiłki zadziwiając wszystkich niespotykanym smakiem i aromatem.
Będzie się można o tym przekonać na warsztatach zdrowego żywienia. Skierowane są one zarówno do pasjonatów kulinarnych przygód, jak i do osób które na co dzień nie mają czasu na gotowanie. Zwłaszcza amatorzy przekonają się jak szybko i łatwo można przygotować zdrowy obiad.
Odsłona pierwsza: ryby
Tematem pierwszej edycji warsztatów będzie: "Ryba - odświętne danie na co dzień". Ryba to jeden z najlepszych wyborów żywieniowych, jakiego można dokonać w jadłospisie. Jest zarówno zdrowa jak i bardzo dietetyczna. Odpowiednio przygotowana dostarczy niezapomnianych przeżyć smakowych i porcję niezbędnych wartości odżywczych.
Uczestnicy będą mieli okazję do samodzielnego przygotowania dwóch dań pod okiem szefa kuchni Restauracji Autorskiej "Pasjami..." Jacka Fedde, który zdradzi tajniki gotowania ryb, dotąd niespotykane w codziennej kuchni. Po zakończonych warsztatach będzie można dokonać oceny jakościowej przygotowanych potraw.
- Na pierwsze Warsztaty wybraliśmy ryby, gdyż mimo, że są smaczne i zdrowe, a ich przygotowanie wcale nie musi być pracochłonne i nieprzyjemne, mam tu na myśli smażenie, to zdecydowanie rzadko goszczą na naszych stołach - mówi Jacek Fedde, szef kuchni Restauracji Autorskiej "Pasjami..." (mieszczącej się w budynku Hotelu Rezydent*****). - Jako przystawkę będziemy przygotowywać "cevieche" z łososia, natomiast danie główne to dorsz, jednak gotowany w sposób wielu osobom nieznany - dodaje.
Ponadto specjalistka ds. dietetyki: Dominika Stefankiewicz (Zdrowe Wyszczuplanie) przekaże istotne informacje z zakresu dietetyki i wpływu spożycia ryb na organizm człowieka oraz wskazówki dotyczące zakupu i przechowywania ryb.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (12)
-
2010-05-22 13:44
ja tylko chińskie zupki
- 2 2
-
2010-05-22 14:25
180 zł za patrzenie, jak przygotować rybę...??? (2)
Pokulałam się ze śmiechu :D
- 10 2
-
2010-05-22 15:49
Co się czepiasz :-))) (1)
W tej kwocie otrzymasz cały zakres świadczeń:
- kieliszek wina na powitanie
- udział w szkoleniu prowadzonym przez specjalistę dietetyki Dominikę Stefankiewicz
- udział w warsztatach Szefa Kuchni Jacka Fedde
- wykwintna kolacja, na którą złoża się dania prezentowane na warsztatach
- komplet materiałów edukacyjnych przesłanych droga mailową.
Całe szczęście że tych dań nie przyślą drogą mailową :-)))- 3 0
-
2010-05-22 22:50
No, ten kieliszek wina na powitanie mnie przekonał :)
- 0 0
-
2010-05-22 15:53
Pchii.......a ja myślałem że pan Jacek pokaże jak ze śledzia
przyrządzić danie a"la łosoś tak aby konsument nie zajarzył co wcina i był kontent.
- 5 0
-
2010-05-22 17:49
dawniej, to matki uczyły córki gotować i było git (3)
moja Elunia nie potrzebuje żadnych warsztatów
mój znajomy opowiadał mi jak jego synowa gotowała
młody mówi: ugotuj coś na obiad
a ona: nie umiem
a co umiesz? nic? to weź i zrób mi kisiel z paczki
wzięa zagotowała wode i do wrząku wsypała zawartość opakowania ha ha ha
to nie jest żart!!! to samo życie!! w serialach raczej nie uczą gotować tylko reklamują "kucharka"- 8 1
-
2010-05-22 18:43
żona gotuje świetnie a jeszcze lepiej obsługuje pralki :) (2)
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Usterka-czyli-uwaga-fachowcy-n33829.html
- 0 2
-
2010-05-22 18:54
ale przynajmniej nie wygląda jak kaszalot:-) (1)
- 1 1
-
2010-05-22 19:11
ale ty tak :)
- 0 2
-
2010-05-22 17:53
(2)
ja nie jem, bo mam kredyt
duży kredyt- 4 0
-
2010-05-22 18:00
to jedz na raty:-)
- 2 0
-
2010-05-22 22:49
Zrefinansuj sobie, będziesz płacić mniejsze raty! :D:D:D
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.