• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

O wyższości kotletów warzywno-jajecznych nad hamburgerem

6 października 2008 (artykuł sprzed 15 lat) 

Podobno jesteśmy tym, co jemy... i mimo, że większość z nas lubi zaspokoić swoje podniebienie górą frytek i smażonego mięsa w otoczce majonezowych, wysokokalorycznych sosów, wiemy że codzienne spożywanie takiego menu nie wyjdzie nam na dobre.



Ci z nas, którzy przez dłuższy czas stołowali się w miejscach typu "fast food" zapewne zauważyli, że "kochanego ciałka" jest nieco więcej a samopoczucie nie zawsze dobre. Nasz organizm prędzej czy później da nam znać, że to co jemy ma dla nas ogromne znaczenie. Warto więc zadbać o jakość tego co jemy, gdy nasz organizm nie alarmuje, że coś jest nie tak!

Jako, że społeczna świadomość wagi prawidłowego odżywiania stopniowo wzrasta, zmieniają się także nasze nawyki żywieniowe. Poszukujemy urozmaicenia tradycyjnych polskich potraw, chętnie sięgamy po takie, które nie tylko zaspokoją głód ale i korzystnie wpłyną na naszą kondycję oraz pomogą zachować szczupłą sylwetkę. Rynek gastronomiczny nie pozostaje obojętny na ten trend i coraz więcej jest miejsc w których można zjeść lekkostrawne, bezmięsne dania czy zdrowe przekąski.

Tego lata w Sopocie przy ul. Kościuszki 12, tuż przy dworcu SKM został otwarty nowy bar Bio Way. Miejsce to jest odpowiedzią na coraz większą potrzebę gastronomii proekologicznej i zdrowej.

Dania w Bio Way przygotowywane są zgodnie z zasadami zdrowego żywienia bez użycia mrożonych półproduktów, smażenia na głębokim oleju i kalorycznych sosów.

Produkty, które można u nas nabyć pochodzą ze zdrowych, ekologicznych upraw od sprawdzonych dostawców - mówi Justyna Lubiewska, właściciel restauracji. W ofercie Bio Way znajdziemy m.in. świeże soki z wytwórni Dembowskich, tłoczone metodą tradycyjną, nagradzane licznymi nagrodami i certyfikatami. Można tu zajadać się także ciasteczkami z wytwórni TAST Jana Tabińskiego. W menu oferowanym przez Bio Way jest kilkadziesiąt pozycji, w tym prawie 20 dań głównych. Od klasycznych naleśników szpinakowych czy placuszków cynamonowych poprzez tradycyjne łazanki z makiem aż do włoskich przysmaków, czyli lazanii szpinakowej z sosem pomidorowym. Świetny jest również bakłażan faszerowany warzywami. Wszystkie potrawy mieszczą się w przedziale cenowym 7 - 12 zł.

To jest nie tylko interes, to także styl życia i zainteresowania. Dążymy do tego, aby sprostać oczekiwaniom klientów, którzy dbają o to co jedzą, lecz uwzględniają także przystępność cen. Mamy już grono swoich stałych klientów stołujących się u nas każdego dnia! Są wśród niech zapracowane mamy z dziećmi, biznesmeni oraz seniorzy, których opinie są dla nas wyjątkowo ważne, gdyż oni najlepiej znają się na jakości żywności i pamiętają smak posiłków sprzed lat, kiedy żywności była lepszej jakości. Mówi o swoim lokalu i jego ofercie Justyna Lubiewska.

Sopocki Bio Way jest pierwszym lokalem nowopowstałej sieci. Wkrótce poza Sopotem uruchomione zostaną lokale w Gdańsku i Warszawie. Właścicielem takiego baru, może zostać każdy, kto jest zainteresowany prowadzeniem własnej gastronomii i chciałby przy okazji wspierać ideę zdrowego żywienia. Oferowanie przystępnych cenowo, smacznych i zarazem zdrowych posiłków takich jak w BioWay to dobra alternatywa dla wszechogarniających nas budek z kebabami i hamburgerami.

Promocja!
6 października na hasło: Trójmiasto.pl każdy, kto zamówi jedno danie główne, drugie otrzyma gratis.



Bio Way
ul. Kościuszki 12
81-704 Sopot
Tel: (058) 551-25-25
bioway.sopot@pcmanagment.com
www.bioway.com.pl

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

  • BioWay Sopot, Tadeusza Kościuszki 12

Opinie (12) 2 zablokowane

  • Najlepsze i największe hamburgery są w Gdynia na rogu świętojańskiej (1)

    i chyba Władysława IV, w budce. Zresztą każdy wie o jakiej budce mówie. Dobry hamburger no i przede wszystkim Duuuuuuży :)

    • 0 1

    • Erm?

      Świętojańska nie krzyżuje się z Władysława IV...

      • 0 0

  • 4 portery

    Jak już jest wypite 10 piw w sobotni wieczór, to o 3 w nocy najlepiej smakuje dwu ręczny hamburger wielkosci główki dziecka z budy koło Pomnika harcerzy w Gdyni ;-))
    To jest własnie ekologia - zjadamy odpadki, jest super i wieczór taki piekny,ze wracamy piechotą.

    • 0 1

  • a kojarzycie hamburgera z Maca? Hamburger wielkości budzika za 4 złote:)

    Tragedia. Pzdr

    • 0 1

  • Nie mogę się z Wami zgodzić...

    ... zdecydowanie najlepiej jest opędzlować kebaba w Istanbule na Zaspie - nic nie może się z Nim równać, nawet oburęczny z placu hamburgerowego.

    • 0 1

  • A znacie może miejsce we Wrzeszczu gdzie można dostać duże dobre hamburgery?

    nie licząć xl burger przy ul. miszewskiego(to dobre dla pijanych z Metra). pzdr

    • 0 0

  • Pio

    Hamburgery je się tylko wtedy kiedy się jest pijanym.Najlepszy ekologiczny - kompost+mielony+sos silnikowy i ciach. Kebab to juz wyrafino.

    • 0 0

  • jedzonko jest niezłe ...

    warto podjechać, czekam aż otworzą następny lokal w Gdańsku...

    • 1 0

  • żadne green czy bio way'e

    super kebab jest we wrzeszczu

    • 0 0

  • nie jedzcie tam

    to jest tylko jakiś sobowtór green waya a mnie po tym jedzeniu tak zemdliło że nie mogłem się zebrać do kupy :D

    • 0 0

  • JAdłem tam

    Jedzonko super! Ceny mają niskie. Wreszcie pojawiła się jakaś alternatywa dla Green Way-a!
    pozecam.

    • 0 0

1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bezpłatne badania dla kierowców zawodowych (1 opinia)

(1 opinia)
badania

Warsztat muzykoterapeutyczny Opowieści wewnętrznego dziecka

100 zł
warsztaty, spotkanie

Młodzieżowa Grupa Wsparcia

100 zł
warsztaty

Najczęściej czytane