Ukręcone zaprasza na szkolenie profesjonalne dla przyszłych i obecnych właścicieli manufaktur wytwarzających kosmetyki.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 18:00
Gdańsk,
Stacja Food Hall
czwartek, godz. 8:50
Gdańsk,
Wyższa Szkoła Zdrowia w...
bilety 250 zł
ulgowy 150 zł
ulgowy 150 zł
Droga, którą trzeba przebyć od pomysłu do realizacji i sukcesu - od surowca do gotowego kosmetyku. Teoria i praktyka. Dlaczego założenia się nie sprawdzają a firma nie przynosi zysku? Jaka strategia buduje rozchwytywaną markę? Poznaj swoje realne obowiązki, prawa i możliwości.
22 czerwca
10.00-15.00
sala Granatowa, budynek Szkoły Kappa
al. Niepodległości 739/4, Sopot
Program:
10.00-12.00 aspekty prawne w teorii - wymogi lokalowe, dokumentacja produkcji, dobre praktyki, rozporządzenia unijne vs. polski nadzór, formalności zgłoszeniowe, etykietowanie i marketing, wymogi dotyczące badań poszczególnych grup produktów, opakowania. Dopuszczalność substancji i ich stężenie. Zestawienia i wytyczne według 1223/2009/WE oraz prawodawstwa polskiego
12.00-12.30 przerwa - kawa, herbata, woda, ciasto na słodko i słono
12.30-15.00 recepturowanie w praktyce - mydło, olejek, masło, krem, szampon i inne - jak tworzyć niepowtarzalne receptury biorąc pod uwagę wizję, zapotrzebowanie rynkowe, koszty i możliwości pracowni oraz optymalizację produkcji. Pora roku a potrzeby skóry. Jak znaleźć odpowiedniego dostawcę półproduktów. Niezbędny sprzęt. Każdy uczestnik stworzy (również w praktyce) 5-6 receptur, które zostaną omówione z wyjaśnieniem (dlaczego tak a nie inaczej) i wskazówkami (jak można zrobić to lepiej).
22 czerwca
10.00-15.00
sala Granatowa, budynek Szkoły Kappa
al. Niepodległości 739/4, Sopot
Program:
10.00-12.00 aspekty prawne w teorii - wymogi lokalowe, dokumentacja produkcji, dobre praktyki, rozporządzenia unijne vs. polski nadzór, formalności zgłoszeniowe, etykietowanie i marketing, wymogi dotyczące badań poszczególnych grup produktów, opakowania. Dopuszczalność substancji i ich stężenie. Zestawienia i wytyczne według 1223/2009/WE oraz prawodawstwa polskiego
12.00-12.30 przerwa - kawa, herbata, woda, ciasto na słodko i słono
12.30-15.00 recepturowanie w praktyce - mydło, olejek, masło, krem, szampon i inne - jak tworzyć niepowtarzalne receptury biorąc pod uwagę wizję, zapotrzebowanie rynkowe, koszty i możliwości pracowni oraz optymalizację produkcji. Pora roku a potrzeby skóry. Jak znaleźć odpowiedniego dostawcę półproduktów. Niezbędny sprzęt. Każdy uczestnik stworzy (również w praktyce) 5-6 receptur, które zostaną omówione z wyjaśnieniem (dlaczego tak a nie inaczej) i wskazówkami (jak można zrobić to lepiej).