Zapraszamy na szkolenie z odżywiania. Racjonalne żywienie - o co w tym chodzi obecnie? Jak się odnaleźć?
Podobne wydarzenia
środa, godz. 10:00 - 14:00
Gdynia,
WSAiB
Wstęp wolny
wtorek, godz. 11:00
Online
Wstęp wolny
Na szkoleniu:
- wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia
- zapotrzebowanie na składniki odżywcze
- suplementacja (czy i kiedy po nią sięgnąć)
- pułapki i mity, a wśród nich: dieta bezglutenowa, bezlaktozowa, niskowęglowodanowa i inne trendy w dietetyce
- dobre nawyki żywieniowe aktywnego, zabieganego człowieka
Szkolenie poprowadzi Marta Michańczyk, dyplomowany dietetyk oraz szkoleniowiec. Od lat zawodowo zajmuje się żywieniem medycznym, które stało się podwaliną do zdobywania wiedzy z zakresu terapii dietą i żywienia człowieka ogółem. Wiedza i pasja wzięły się z tego, że żywność stanowi wspólny mianownik wielu dziedzin życia. To nie tylko lifestyle, który większość z nas mozolnie kreuje, to także znaczący element profilaktyki, a w wielu sytuacjach również lekarstwo. Budowanie tej świadomości wśród ludzi stało się Marty zawodową ambicją.
- wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia
- zapotrzebowanie na składniki odżywcze
- suplementacja (czy i kiedy po nią sięgnąć)
- pułapki i mity, a wśród nich: dieta bezglutenowa, bezlaktozowa, niskowęglowodanowa i inne trendy w dietetyce
- dobre nawyki żywieniowe aktywnego, zabieganego człowieka
Szkolenie poprowadzi Marta Michańczyk, dyplomowany dietetyk oraz szkoleniowiec. Od lat zawodowo zajmuje się żywieniem medycznym, które stało się podwaliną do zdobywania wiedzy z zakresu terapii dietą i żywienia człowieka ogółem. Wiedza i pasja wzięły się z tego, że żywność stanowi wspólny mianownik wielu dziedzin życia. To nie tylko lifestyle, który większość z nas mozolnie kreuje, to także znaczący element profilaktyki, a w wielu sytuacjach również lekarstwo. Budowanie tej świadomości wśród ludzi stało się Marty zawodową ambicją.