Czas jesieni, warto spędzić w dobrym nastroju i zdrowiu. Podczas spotkania odbędą się warsztaty, podczas których poznacie metody wykorzystania wspaniałych właściwości ziół. To będzie uczta dla skóry i dla odżywiania organizmu.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 18:00
Gdańsk,
Stacja Food Hall
środa, godz. 10:00 - 14:00
Gdynia,
WSAiB
Wstęp wolny
Poznacie:
- najbardziej popularne na łąkach zioła, ich cenne właściwości.
- sposoby zachowania ich surowych składników
- metody przetwarzania na jadalne kosmetyki
- zasady przygotowywania wartościowych potraw
- jak samamu w domu wykonać własne mikstury
Wspólnie wykonamy próbki:
- maceratu ziołowego
- destylacji pędów sosny
- pyszny piling do skóry i na deser
- poczęstunek z dodatkiem polskich smaków kiszonych ogórków i kapusty
Obejmuje: materiały zielarskie, degustacja, produkty na przygotowanie kosmetyków i wspólnych potraw
Warsztaty poprowadzi Barbara Styczeń, na co dzień zajmuje się dzikim ogrodem i łąką, współpracuje z naturą, swoją pasję przetwarza na magiczne mikstury i dzieli się sekretami permamentnego stanu zdrowia
Termin: 17.12.2017
sugerowana dotacja: 30 PLN (płatne na miejscu)
Obejmuje: materiały zielarskie, degustację, produkty na przygotowanie kosmetyków i wspólnych potraw
Prosimy przynieść ze sobą dwa słoiczki ok 100 g
czas trwania: 16.00 - 21:00
*prosimy o przybycie 15 min wcześniej abyśmy rozpoczęli punktualnie :)
UWAGA!!!
Z racji na bardzo ograniczoną ilość miejsc, prosimy o zgłoszenie swojej obecności mailowo na :
zgloszenia@siatka.org.pl
z dopiskiem CHWASTING
- najbardziej popularne na łąkach zioła, ich cenne właściwości.
- sposoby zachowania ich surowych składników
- metody przetwarzania na jadalne kosmetyki
- zasady przygotowywania wartościowych potraw
- jak samamu w domu wykonać własne mikstury
Wspólnie wykonamy próbki:
- maceratu ziołowego
- destylacji pędów sosny
- pyszny piling do skóry i na deser
- poczęstunek z dodatkiem polskich smaków kiszonych ogórków i kapusty
Obejmuje: materiały zielarskie, degustacja, produkty na przygotowanie kosmetyków i wspólnych potraw
Warsztaty poprowadzi Barbara Styczeń, na co dzień zajmuje się dzikim ogrodem i łąką, współpracuje z naturą, swoją pasję przetwarza na magiczne mikstury i dzieli się sekretami permamentnego stanu zdrowia
Termin: 17.12.2017
sugerowana dotacja: 30 PLN (płatne na miejscu)
Obejmuje: materiały zielarskie, degustację, produkty na przygotowanie kosmetyków i wspólnych potraw
Prosimy przynieść ze sobą dwa słoiczki ok 100 g
czas trwania: 16.00 - 21:00
*prosimy o przybycie 15 min wcześniej abyśmy rozpoczęli punktualnie :)
UWAGA!!!
Z racji na bardzo ograniczoną ilość miejsc, prosimy o zgłoszenie swojej obecności mailowo na :
zgloszenia@siatka.org.pl
z dopiskiem CHWASTING